
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2. Lig ve 3. Lig maçlarının yayın haklarını elinde bulunduran Fuchs Sports ile sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetti. Konuyla ilgili olarak Fuchs Sports tarafından yapılan açıklamada, TFF’nin sözleşmeyi tek taraflı olarak sonlandırdığı belirtildi.
Fuchs Sports açıklamasında, “TFF tarafından 2. Lig ve 3. Lig yayın haklarına ilişkin sözleşmemiz tek taraflı olarak fesih edilmiştir. Yayınların kaldığı yerden devam edebilmesi için çalışmalar sürmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunarız” dedi.
İddiaya göre sözleşmenin feshedilmesi nedeni, TFF’nin ödemelerin yapılmaması konusundaki iddiası nedeniyle olduğu düşünülüyor. Fuchs Sports, yayınların devamı için çalışmalar yürüttüklerini açıkladı.
Konuya ilişkin TFF’den henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, Fuchs Sports’un açıklaması, TFF ile şirket arasında bir anlaşmazlık yaşandığını gösteriyor.
Bu gelişme, 2. Lig ve 3. Lig maçlarının yayın haklarının kimin elinde olacağı konusunda belirsizliğe neden oldu. Futbolseverlerin merakla beklediği maçların, yayın haklarının yeniden düzenlenmesiyle birlikte hangi platformlarda izlenebileceği konusunda net bir bilgi henüz yok.
TFF’nin aldığı bu kararın, 2. Lig ve 3. Lig yayınlarına ilişkin üzerindeki etkisi ise ilerleyen günlerde daha net bir şekilde ortaya çıkacak.