Galatasaray ve Fenerbahçe, Chelsea’nin Fransız yıldızı Christopher Nkunku’yu kadrolarına katmak için yoğun çaba sarf ediyor. Ocak ayında kadrosunu güçlendirmek isteyen iki Türk kulübü, Nkunku’yu transfer etmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu süreçte, Napoli’nin de Fransız yıldızla ilgilendiği gelen bilgiler arasında.
Chelsea’nin Ayrılığa Onayı
Chelsea menajeri Enzo Maresca, Nkunku’nun geleceğiyle ilgili yaptığı açıklamada, “Onun en iyi pozisyonu 10 numara. Ocak ayında karar vereceğiz. Bazı oyuncular mutlu olmayabilir ve ayrılmak isteyebilir” diyerek oyuncunun ayrılmasına onay verdi. Chelsea’nin oyuncuyu kiralık olarak göndermeye sıcak baktığı belirtiliyor.
Arsenal ve Manchester United da İlgili
İngiltere Premier Lig ekipleri Arsenal ve Manchester United’ın da Nkunku ile ilgilendiği ifade ediliyor. TBR Football’da yer alan haberde, Nkunku’nun transferinin diğer kulüplerin yaz transfer stratejilerini de etkileyebileceği ve Ocak ayında büyük bir hareketlilik yaşanabileceği vurgulandı.
Chelsea’de fazla forma şansı bulamayan Nkunku, son aylarda kadroda düzenli yer bulmakta zorlandı. 27 yaşındaki oyuncu, Enzo Maresca yönetiminde genellikle yedek kalırken, bu durumun Ocak ayında bir ayrılığı tetikleyebileceği belirtiliyor. Nkunku, Chelsea’ye 60 milyon euroya transfer olmuştu, ancak sakatlıkları nedeniyle geçen sezondan verimli bir performans gösteremedi. Bu sezon ise 24 maçta 12 gol ve 4 asistle dikkat çekti.
Transfer Değeri 50 Milyon Euro
Chelsea’nin Leipzig’den 2023-2024 sezonunun yazında 60 milyon euroya transfer ettiği Nkunku’nun güncel piyasa değeri ise 50 milyon euro olarak belirlenmiş durumda.