Diğer Sporlar

Dünya Atletizm Birliği’nden Belarus ve Rusya atletlere men cezası!

Google News Abonemiz Olun, Size Özel Haberleri Kaçırmayın!

Dünya Atletizm Birliği (World Athletics), Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi nedeniyle Rus ve Belaruslu atletleri karşılaşmalardan men etti.

Tertibin internet sitesinden yapılan açıklamada, Rusya ve Belarus’tan atlet, işçi ile hakemlerin, birlik tarafından düzenlenen karşılaşmalara katılmalarına müsaade verilmeyeceği belirtildi.

Kararın, yaklaşan Dünya Atletizm Şampiyonası, Dünya Salon Atletizm Şampiyonası ve Dünya Yürüyüş Kadrolar Şampiyonası’nda da geçerli olacağı bildirildi. Buna nazaran ülkelerinin cezası nedeniyle bağımsız atlet statüsünde yarışan Rus atletler ile Belaruslu atletlerin kelam konusu şampiyonalar için yaptığı akreditasyonların iptal edildiği kaydedildi.

Rusya Atletizm Federasyonunun birliğe üyeliğinin doping skandalı nedeniyle 2015’ten bu yana askıda olduğu hatırlatılırken Belarus Atletizm Federasyonunun durumuna ise gelecek hafta yapılacak toplantıda karar verileceği tabir edildi.

Kaynak: A Spor

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu